Джокович на четвъртфинал след успех в балкански сблъсък



11-08-2011 22:52 | Станко Димов

Световният №1 Новак Джокович продължава победния си ход. Сърбинът се класира за четвъртфинал на „Роджърс Къп” в Монреал, след като се наложи със 7:5, 6:2 над друг балкански тенисист – Марин Чилич. Двамата изиграха приятен за наблюдаване двубой, а Чилич показа, че победата над Хуан Мартин Дел Потро в предишния кръг далеч не е била случайна.


Хърватинът започна силно и съумя да използва по най-добрия начин мощта, с която разполага. В първия сет възможностите за пробив бяха мираж и двамата умело вървяха към заслужен тайбрек. В последния възможен момент обаче, при първата си точка за пробив, Джокович хитро изчака грешка на съперника и грабна първия сет.


В началото на втората част Чилич натисна здраво съперника си и на свой ред можеше да излезе с пробив напред. Бившият полуфиналист от Australian Open получи 3 точки за пробив, от които обаче не се възползва. Както обикновено се случва в подобни моменти Джокович наказа колебанията на съперника и отново пръв проби, за да поведе с 3:1. От тук до края на мача за световния №1 бе детска игра да подпечата оставането си в турнира.


Повече от любопитен съперник очаква Ноле на четвъртфиналите. Това ще бъде спечелилият двубоя Виктор Троицки (Сърбия, 12) – Гаел Монфис (Франция, 5), които играят след полунощ наше време.


Място на четвъртфинал си заслужи и Томас Бердих. Чехът се разправи с гиганта от Хърватия Иво Карлович с 6:3, 7:6 и вече очаква следващия си съперник – Янко Типсаревич (Сърбия) или отстранилия Рафа Надал – Иван Додиг (Хърватия).




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини