Федерер ще търси реванш от Цонга (видео)



10-08-2011 21:01 | Николай Драгиев

Световният номер 3 Роджър Федерер се класира за трети кръг на "Мастърс 1000" в Монреал. Швейцарецът надигра със 7:5, 6:3 родения в Базел канадец Вашек Поспишил (№155). Това бе 40-а победа през сезона за Федерер от 49 мача.

Федерер не срещна никакви проблеми с 21-годишния младок и с лекота сломи съпротивата му. Все пак трябва да се отбележи, че швейцарецът не демонстрира най-доброто от играта си. Това бе и първият му двубой след срещите за Купа "Дейвис" през юли.

В първия сет Федерер и Поспишил играха равностойно до средата на сета, когато бившият номер 1 започна да повишава нивото си на игра. Той на два пъти не можа да стигне до решителен пробив при 4:3 и 5:4, но при 6:5 нямаше проблем да го стори.

По традиция Федерер се възползва от психологическото предимство и с пробив на старта на втория сет, реши всичко в своя полза.

По-интересен е следващият съперник на Федерер. Това, в трети кръг, ще бъде французинът Жо-Вилфред Цонга. Тъкмо Цонга отстрани Федерер в четвъртфиналите на Уимбълдън тази година, след като го обърна от 0:2 сета. Така пред 16-кратния носител на трофеи от "Големия шлем", ще има олична възможност да вземе реванш от Цонга.

Французинът от своя страна също победи талантлив младок. Той се наложи с 6:3, 7:6 над Бърнард Томич. Австралиецът успя да се противопостави едва в края на втория сет, който вкара в тайбрек. Там обаче Цонга го разгроми със 7:1 точки.

До момента Федерер води с 4:2 победи срещу Цонга, който се намира в много добра форма.

Още един швейцарец - Станислас Вавринка също продължава напред. Той победи с 6:3, 6:2 Майкъл Ръсел.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини