Типсаревич спря Григор Димитров във Вашингтон



05-08-2011 08:20 | Станко Димов

Григор Димитров приключи участието си на турнира от ATP 500 във Вашингтон. В среща от трети кръг българинът отстъпи с 4:6, 2:6 пред сърбина Янко Типсаревич след малко повече от час игра.

 

Иначе самата среща започна по най-добрия начин за Димитров, който след ранен пробив поведе с 3:0 гейма. От тук до края на срещата обаче българинът взе още само 3 гейма и напусна турнира. Двубоят бе втори за вечерта за Димитров и Типсаревич, които преди това се бяха справили съответно с Микаел Лодра и Михаел Берер.


Благодарение на достигането си до трети кръг, Димитров си гарантира 45 точки за ранглистата, както и малко над $14 000 от наградния фонд. Това бе втора загуба на хасковлията от Типсаревич. Само преди няколко седмици двамата премериха сили и на турнира в Ийстбърн, а сърбинът се наложи пак в два сета.


В четвъртфиналите Типсаревич ще се изправи срещу поставения под №1 в основната схема Гаел Монфис. Французинът също имаше напрегната вечер и трябваше да изиграе два мача. Монфис обаче показа класа и се справи последователно с Райън Суитинг и Дмитрий Турсунов без да загуби сет.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини