Лодра се отказа и прати Григор Димитров в трети кръг



04-08-2011 21:25 | Станко Димов

Григор Димитров се класира за трети кръг на турнира от ATP 500 във Вашингтон, след като съперникът му Микаел Лодра се отказа. 31-годишният  французин прекрати участието си при резултат 4:3 за Димитров, който водеше и с пробив.


Така след само 30 минути игра Димитров се справи за втори път с Лодра. Предишният случай бе миналата година, когато хасковлията се наложи с 2:1 сета в полуфиналите на турнира от „Чаланджър” сериите в Орлеан.


Димитров ще има само няколко часа за почивка и още тази вечер ще излезе на корта отново. Негов съперник ще бъде Янко Типсаревич (Сърбия, №6), който се справи лесно с Михаел Берер (Германия). По програма срещата на българина трябва да бъде в ранните часове на утрешния ден, а залогът е участие на четвъртфинал.


Иначе мачът днес започна с по-агресивна игра на 10-ия в схемата Микаел Лодра. Още от първите точки французинът натисна нашето Гришо, който трябваше да спасява 3 точки за пробив в първите си два гейма. 21-годишният българин обаче издържа на напрежението. Нещо повече, в петия гейм Димитров проби и поведе за първи път в мача. Това се случи и с „любезното съдействие” на Лодра, който сдаде подаването си след две поредни двойни грешки.


Някъде в този момент от мача французинът почувства болки, които му позволиха да остане на корта още десетина минути. В крайна сметка опитният състезател реши да не рискува със здравето си и прекрати участието си в турнира.


За класирането си за трети кръг в столицата на САЩ Димитров си осигури 45 точки за ранглистата, както и малко повече от $14 000 от наградния фонд. При нов успех българинът ще добави още 45 точки за ATP и ще удвои чека си от турнира.


До момента Димитров и Типсаревич са се срещали само веднъж. Това се случи преди няколко седмици на турнира в Ийстбърн, а сърбинът се наложи с 2:0 сета.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини