Димитров осъществи обрат на старта във Вашингтон



03-08-2011 03:01 | Николай Драгиев

Най-добрият роден тенисист Григор Димитров стартира с победа участието си на престижния ATP 500 турнир във Вашингтон. Българинът надви Тим Смичек (САЩ, №227) с 4:6, 7:6(3), 7:6(3) за над два часа и половина игра.

Успехът носи 20 точки на Димитров и двубой с французина Микаел Лодра във втори кръг. През миналата година Димитров постигна една от най-хубавите си победи именно срещу Лодра със 7:6, 3:6, 7:5.

Това е втора победа на Гришо в сезона на твърди кортове през лятото. На предходния турнир в Лос Анджелис той победи Томи Хаас, също на старта.

В първите два сета Димитров имаше сериозни затруднения срещу Смичек. Американецът играеше безгрешно на важните точки и въпреки сравнително ниския си ръст от 175 см, успяваше да сервира повече от добре. След 20 минути игра Смичек проби за 4:3. В следващите два сервис-гейма на американеца, Димитров имаше 7 точки, за да върне пробива, но не успя и така предаде сета.

Смичек сервира над 80% първи начален удар във втори сет. Той бе невероятно стабилен и логично се стигна до тайбрек. В него Димитров бе убедителен и се наложи със 7:3 точки. Това сякаш бе повратният момент в двубоя.

Гришо осъществи първия си пробив в мача за 3:1 преднина на старта на третата част. Той сякаш "разгада" сервиса на съперника и печелеше болшинството от точки след втори начален удар на противника. Нов драматичен момент настъпи при 5:4 и сервис за мача в полза на Гришо, който на практика сам се проби - 5:5. Упражнението се повтори и в оставащите два гейма - Димитров пропусна да затвори мача за втори мача при 6:5 и се стигна до тайбрек. Там 57-ият в света състезател без проблеми се наложи със 7:3 точки.

Така без да показва най-доброто от играта си Гришо продължава във втори кръг, където ще се нуждае от по-убедително представяне, ако иска да разчита на успех срещу Микаел Лодра.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини