„Цигулар” очаква Григор Димитров



01-08-2011 15:51 | Станко Димов

Както вече ви съобщихме, тази седмица Григор Димитров ще участва на турнира от ATP 500 във Вашингтон. Съперник на българина в първи кръг ще бъде представител на домакините – Тим Смичек. Ако се справи с него, във втори кръг Гришо ще спори с Микаел Лодра (Франция, №10). Ето и малко любопитни факти за Смичек.


Тим е роден в предпоследния ден от 1987-ма година. Детството си прекарва в Уисконсин, сега тренира в Тампа. За първи път достига до основната схема на турнир от ATP в Сан Хосе, след като записва 8 победи в квалификациите (5 в предварителните квалификации, 3 за място в схемата).

 

В първи кръг се изправя срещу първата ракета на САЩ – Марди Фиш, от когото очаквано губи. Любопитното е, че Смичек е живял близо година в къщата на Фиш, „под крилото” на опитния тенисист.


В свободното си време Тим обича да свири на цигулка и признава, че когато приключи с тениса мечтае да стане адвокат. В момента 23-годишният състезател заема 227-мо място в ранглистата на ATP. Най-високото му класиране е №158 (февруари 2011).


Миналата седмица, подобно на Григор Димитров участва на турнира в Лос Анжелис. Смичек преодоля успешно квалификациите, но в първи кръг загуби от сънародника си Даниел Косаковски. Смичек играе с дясна ръка, висок е 175см. и тежи 66 кг. (данни на ATP). Негов треньор е Стив ДиВрайс. Двубоят между Димитров и Смичек по всяка вероятност ще бъде във вторник!

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини