Нов американец победи Григор Димитров



28-07-2011 23:35 | Николай Драгиев

Григор Димитров записа 16-а загуба на ниво ATP през сезона. Българинът отстъпи след 4:6, 3:6 на Алекс Богомолов-Джуниър (САЩ, №64) във втори кръг на турнира в Лос Анджелис (ATP 250).

Преди срещата букмейкърите даваха предимство на Димитров, но на корта това не се оправда. След равностойни първи седем гейма, българинът изигра два ужасни сервис гейма. Първо бе пробит за 3:5, но успя да вземе още следващото подаване на Богомолов за 4:5. Последва обаче нов спад в играта на Гришо, който отстъпи след втори пробив за 4:6.

Особено неубедителен Димитров бе от бекхенд. Сервисът също намираше целта едва в 48% от случаите.

Вторият сет започна много лошо за българина, който се озова в позиция да изостава с 1:4. Той запази самообладание и успя да върне единствения пробив, който бе допуснал. Така бързо 57-ият в света състезател дори стигна точка за изравняване на резултата. Вместо това обаче Гришо пак бе пробит за 3:5 в полза на Богомолов, а след това нашият представител нямаше повече шансове в мача.

Така след Уимбълдън Димитров е играл три турнира и на всеки от тях той претърпява загуба от американец. Първо в Нюпорт той претърпя поражение от неизвестния Денис Кудла. След това 193-сантиметровият Раджив Рам, който е извън първите 200, наказа Димитров с 6:4, 6:4. Въпреки че прекъсна серията от две поредни загуби срещу Томи Хаас, Димитров отново не убеди с представянето си на твърди кортове.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини