Тони Надал: За Рафа ще е трудно да подобри още играта си



25-07-2011 02:18 | Николай Драгиев

Чичото и треньор на Рафаел Надал - Тони анализира какво е нужно на неговия възпитаник, за да се справи със световния номер 1 Новак Джокович. Сърбинът нанесе пет поражения на Надал през 2011-а година при това само във финали.

"Може ли Рафа да подобри играта си още? Това ще бъде много трудно. Той има невероятна серия от 81-а поредни победи на клей, в която побеждаваше всички най-добри играчи. Рафа се представи силно през 2008-а и 2010-а. В последните седем години той е на някое от първите две места в световната ранглиста. Никак не е лесно да съхраниш свежестта си, да задържиш концентрацията и мотивацията си дълго време, особено при невероятнота напрежение и отличната игра на конкурентите," смята Тони Надал.

"В момента Новак Джокович е очевидно най-добър, но не превъзхожда много останалите. В Индиън Уелс Роджър и Рафа можеха да го победят. В Рим Мъри почти го победи, но направи две двойни грешки при 5:3 в третия сет. Това не е нормално. На Уимбълдън Томич имаше реални шансове, ако бе задържал пробива си в третия сет. През следващата година Мъри и Дел Потро могат да притеснят Джокович," допълва още Тони Надал пред "Гадзета дело спорт".

"За да победи Джокович след пет загуби, Рафа трябва да се движи по-бързо, както направи на US Open 2010 и да атакува повече, подобно на финалния турнир в Лондон през ноември."

Според Тони Надал Джокович е фаворит за US Open. "Джокович е фаворит. Федерер, Мъри и Дел Потро също имат своите шансове. Надявам се и Рафа е сред играчите в тази група. Федерер определено може да спечели. Той игра силно на Уимбълдън и "Ролан Гарос". Ще видим какво ще се случи в Ню Йорк," сподели още Надал-старши.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини