Марк Лопес за човека и приятеля Надал



21-07-2011 12:17 | Николай Драгиев

Испанският тенисист Марк Лопес е един от най-добрите, ако не и най-предпочитаният приятел на Рафаел Надал. Двамата се запознават още в юношеските години, когато дълго време са споделяли една стая. Сега Марк Лопес пътува с Надал като негов спаринг партньор по турнирите, а двамата често играят заедно и на двойки. Освен всичко продължават да се надпреварват и на PlayStation.

"Общата ни стая беше началото. Рафа е много неспокоен човек. Той винаги мисли за нещата, които му предстоят. Той не е от хората, които не правят нищо с часове. С него винаги е забавно, защото непрекъснато се шегува. Отдавна сме привикнали един с друг и често си говорим големи глупости, които всъщност не мислим, а по-скоро се бъзикаме.

"Например? Понякога му казвам - "Виж начина, по който играе Роджър Федерер, той е истинският номер 1." Също така, когато той отиграе някое форхенд воле по-стегнато, аз му казвам "И ти си най-добрият?". В тренировките се обзалагаме един с друг. Често се налага загубилият да прави лицеви опори на различни места," разкрива Марк Лопес.

Така например двамата са правили подобни упражнения в хотел в Париж и Австралия само по бельо, именно след басове. И то пред всичките туристи в тях.

Самият Марк Лопес има своя теория за невероятните успехи на своя приятел. "Едно нещо е сигурно. Във всичко, което Рафа прави, той влага 100% от себе си. Голф, в игри на плажа... винаги дава всичко, на което е способен."

Марк Лопес разкрива и, че всяка година Надал организира лятната ваканция на своята група от приятели.

"Всяко лято, той наема яхта за няколко дни. Там сме 8 или 10 души. През 2009-а година отидохме до Кан, а в други случаи на Ибиса, Менорка... Ходим за риба, играем футбол на плажа. Той е много щедър и плаща за всичко," разкрива Лопес.

Лопес припомня и друг запомнящ се случай. На първия турнир от сезона през 2011-а - в Доха, Надал бе прихванал вирус и загуби в полуфиналите на сингъл, но му предстоеше финал на двойки, тъкмо с Лопес. "Той бе съсипан, с висока температура и въпреки това реши да играе. Признателен съм му затова, знам че го направи заради мен. В крайна сметка спечелихме," заявява Лопес през "Ел Паис".




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини