Мъри: Не мога да обясня загубата



02-07-2011 13:23 | Станко Димов

Първата ракета на Великобритания Анди Мъри обеща да продължи да тренира здраво, за спечели така мечтаната първа титла от Големия шлем. В петък Мъри игра полуфинал на Уимбълдън за трета поредна година, спечели първия сет в мача си срещу Рафаел Надал, след което изгледа отблизо лекцията на испанеца.


„Не мога да обясня как точно се чувствам. Опитвах се през целия мач да правя най-добрите си удари, да го натискам повече и повече. Разочарован съм. Това е нормално, мисля, че след 4,5 дни ще се съвзема и ще започна на ново. Няма място за отстъпване. Може би трябва да работя още малко, да подобря тренировките с 2,3 процента, за да извлека максимума от тялото си. Всяка седмица, всеки месец научавам нещо ново. На мачовете, на тренировките, във фитнес залата, в диетата. Затова просто трябва да продължа напред”, сподели шотландецът. 


„Ще продължа да работя здраво, дори повече отколкото преди. Ще се опитам да подобря играта си и да стана по-силен. Да бъда по-голям професионалист. И най-вече – ще се опитам да си извадя поуки от това, което се случи днес”, сподели Мъри на пресконференция след поражението от Надал.


„В следващите дни ще мисля за нещата, които трябва да подобря в играта си. Това е всичко, което мога да направя. За да се развивам трябва да тренирам и да полагам повече усилия, в сравнение със сега”, прозря шотландецът.


Според Мъри сегашната ера на тениса, включваща освен него Рафаел Надал, Новак Джокович и Роджър Федерер, е изключително силна. „Тенисът в момента е много силен. Нивото на върха на ранглистата е невероятно. Тази ера е много силна. Не само за да победя момчетата пред мен, но дори само да се задържа зад тях в ранглистата трябва да не спирам да се развивам и да се подобрявам на корта”, коментира Мъри.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини