Джокович: Да осъществиш мечтата си е специално



01-07-2011 20:57 | Николай Драгиев

С победата си със 7:6(4), 6:2, 6:7, 6:3 над Жо-Вилфред Цонга в полуфиналите на Уимбълдън, Новак Джокович ще заеме от следващата седмица първото място в световната ранглиста като това ще е негов дебют като лидер.

През този сезон Джокович има 47 победи и 1 загуба. Досегашният водач Рафаел Надал пък записа 56 седмици като номер 1 във втория си престой на тази позиция.

Джокович ще стане първият състезател, след Федерер и Надал, който оглавява подреждането. Преди тях двамата между ноември 2003-а и февруари 2004-а лидер бе Анди Родик.

"Това определено е едно от най-големите постижения в моя живот, в моята кариера," заяви Джокович.

"Всички ние сме посветени на този спорт на 100%. Когато знаеш, че ще бъдеш най-добрият играч в света и ще играеш финал на любимия си турнир, това е нещо специално...

"И Федерер, Надал са невероятно постоянни в успехите си и доминираха в последните няколко години. Те не ти дават много шансове да бъдеш номер 1. Предполагам трябва да загубиш само един мач за седем месеца, за да постигнеш това.

"Мисля че всяко дете мечтае за подобни моменти. Ние живеем, за да осъществяваме мечтите си. Всички имаме и много тежки моменти. Знаете, че моята страна преживя война и други лоши неща. Не беше лесно да запазя мотивация и вяра в себе си. Но все пак успях," сподели Новак.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини