Медведев надхитри Григор Димитров и заслужи място на четвъртфиналите



14-03-2024 01:21 | Станко Димов

Григор Димитров приключи участието си на Мастърс 1000 турнира на твърди кортове в Индиън Уелс, САЩ. Най-добрият български тенисист отстъпи с 4:6, 4:6 пред Даниил Медведев в среща от осминафиналите на надпреварата. Това беше мач номер десет между двамата, като роденият в Москва тенисист записа седми успех. 

Един пробив се оказа достатъчен за изхода на първия сет. Осъществи го Медведев, който се справи с подаването на Григор Димитров за преднина 3:2 гейма. До края на първата част българинът така и не успя да затрудни началния удар на опонента си. Медведев, бивш №1 в света, започна по-силно и втората част, като след ранен пробив поведе с 2:1 гейма.

Димитров отговори със светкавичен ри-брейк и изравни за 2:2, с което съхрани интригата в сета и мача. В седмия гейм руснакът отново проби и поведе с 4:3, след което до края на срещата не изпусна инициативата, осигурявайки си място сред най-добрите осем в турнира. 

„Срещу Григор (Димитров) никога не е лесно. Днес имаше и силен вятър, който също повлия на играта. От едната страна (на корта) беше по-трудно да се играе. Радвам се, че успях да се справя с условията и да продължа напред. Благодаря за подкрепата от страхотната публика“, каза в интервюто на корта Медведев. 

Димитров завърши срещата с 29 непредизвикани грешки, срещу едва 13 за Медведев. На четвъртфиналите руснакът ще срещне победителя от двубоя между Тейлър Фриц и Холгер Руне.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини