Медведев продължава защитата на трофея в Дубай



Медведев продължава защитата на трофея в Дубай
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
28-02-2024 21:50 | Tennis24.bg

Шампионът от миналата година Даниил Медведев (Русия) се класира за четвъртфиналите на силния турнир на твърди кортове в Дубай с награден фонд 3.1 милиона долара.

Медведев победи след обрат Лоренцо Сонего (Италия) с 3:6, 6:3, 6:3 за два часа игра.

"Излязох на корта и не се чувствах добре. Бях твърде нервен и прекалено стегнат, което не ми се случва често. Правих много грешки. Понякога е необходим сет, за да се успокоя и ако продължа да правя това, което направих в първия сет, нищо нямаше да проработи. Просто трябваше да се променя, да бъда по-добър спокоен и се получи", каза руснакът след двубоя.

В следващия кръг той ще играе срещу осмия поставен Алехандро Давидович Фокина (Испания), който поведе със 7:6(7), 1:0, след което Якуб Меншик (Чехия) се отказа да продължи двубоя.

Петият поставен Юго Умбер (Франция) елиминира бившия номер 1 в света Анди Мъри (Великобритания) с 6:2, 6:4, за да достигне до четвъртфиналите. Освен това той постигна първа победа в кариерата си над Мъри, който вдигна трофея в Дубай през 2017 година.

Третият поставен Хуберт Хуркач (Полша) победи Кристофър О′Конъл (Австралия) със 7:6(5), 6:4 и на четвъртфиналите ще играе срещу Юго Умбер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини