Мъри поглежда към последно участие на Олимпийски игри



28-02-2024 16:03 | Станко Димов

Бившият №1 в световната тенис ранглиста Анди Мъри сподели, че се надява да вземе участие на предстоящите Олимпийски игри в Париж през лятото. 36-годишният тенисист каза, че му остават „няколко месеца“ в професионалния спорт и участие в Париж ще бъде сред приоритетите му.

„Надявам се, че ще получа възможността да се конкурирам на олимпийски игри още веднъж“, каза Мъри, който спечели златен Олимпийски медал на единично в Лондон 2012 и Рио де Жанейро 2016.

Носителят на три титли от турнири от Големия шлем е категоричен, че медалът от Лондон 2012, когато на финала победи Роджър Федерер (Швейцария), е най-голямото постижение в кариерата му.

Шотландецът постави под въпрос продължаването на кариерата си още през 2019 г., след като претърпя операция на тезобедрената става.

„Когато дойде време да се сбогувам с тениса, ще го обявя още преди последния ми турнир. Дали ще го сторя няколко месеца по-рано, честно казано, не знам. Няма правилен начин да завършиш кариерата си, при всеки е различно. Това, което е правилно за Роджър Федерер, не е задължително да бъде правилно за Рафа Надал или за Новак Джокович“, коментира Мъри пред „Радио Би Би Си“.

Олимпийските игри в Париж започват на 26 юли, само две седмици след края на третия за годината турнир от Големия шлем – Уимбълдън, който ще се проведе в периода 1-14 юли на кортовете на „Ол Ингланд Клъб“ в Лондон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини