Григор запази мястото си в ранглистата, нов рекорд за Томова



05-02-2024 10:55 | Tennis24.bg

Григор Димитров запази мястото си при мъжете, а Виктория Томова записа ново върхово класиране в публикуваните днес ранглисти на АТП и WTA. 

Димитров е отново 13-и с актив от 2785 точки. Той се завръща на корта през тази седмица на АТР 250 турнира в зала в Марсилия (Франция). Григор е втори поставен, ще почива в първия кръг и ще започне участие в сряда или четвъртък с мач срещу победителя от срещата между американеца Себастиан Корда и все още неизвестен играч от квалификациите.

Първата ни ракета за Купа „Дейвис“ Димитър Кузманов от днес е номер 225. Той ще участва на чалънджър в Нотингам в зала. Той изтегли тежък жребий и в първия кръг утре ще играе срещу водача в схемата.

Адриан Андреев загуби осем места и вече е 269-и. Той също ще играе в Нотингам и днес стартира с двубой срещу французина Тристан Ламазен.

Новак Джокович е на върха с 9985 точки, следван от Карлос Алкарас с 9255 и Даниил Медведев с 8765 точки.

При жените Виктория Томова изкачи една позиция и е на рекордната 64-а. Софиянката започва тази сутрин участие в WTA турнира в Клуж-Напока (Румъния), който е в зала. Томова ще се изправи срещу колумбийката Камила Осорио.

В топ 500 на ранглистата от българките са още Гергана Топалова (№246) и Изабелла Шиникова (№269).

В челото няма никаква промяна. Води Ига Швьонтек, следвана от Арина Сабаленка и Коко Гоф.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини