Гришо на турнир с Джон Иснър, Томи Хаас и Карлович



29-06-2011 16:26 | Станко Димов

Григор Димитров ще бъде в повече от елитна компания на турнира Campbell’s Hall of Fame Tennis Championships в Нюпорт. „Компания” на първата ни ракета ще правят американецът Джон Иснър, бившият №2 в света Томи Хаас и гигантът от Хърватия Иво Карлович.


Турнирът в САЩ и се провежда на трева и е с награден фонд $ 442,500. Най-вероятно българинът ще бъде поставен под №2 в схемата. Водач тази година ще бъде Джон Иснър, който заменя в турнира миналогодишния шампион Марди Фиш.


Първата ракета на САЩ отказа участие, тъй като ще се подготвя с отбора за Купа „Дейвис”, където на американците им предстои ключов сблъсък с фаворита в турнира Испания.


„Много сме щастливи, че за трети път в турнира ще видим Джон Иснър”, сподели директорът на надпреварата Марк Стининг.


„Той е страхотен атлет и се чувства добре на тревна настилка. Разбира се, че Марди Фиш ще ни липсва, но като №1 на САЩ той заслужава да играе за Купа „Дейвис”. През последните години Марди положи много усилия и сега правилно бере плодовете на труда си. Пожелаваме му на него и целия ни отбор много успех на четвъртфиналите”, каза още Стининг.


Любопитното е, че в Нюпорт ще участва и Никола Маю, който се изправи срещу Иснър в последните две издания на Уимбълдън. Талант номер 1 в САЩ Райън Харисън също ще вземе участие.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини