Джокович отпразнува мач №100 в Австралия с победа



Джокович отпразнува мач №100 в Австралия с победа
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
19-01-2024 13:43 | Tennis24.bg

Новак Джокович се класира за четвъртия кръг на Australian Open. 36-годишният сърбин надигра с 6:3, 6:3, 7:6 (2) аржентинеца Мартин Ечевери и записа най-лесния си успех от началото на надпреварата. Това беше мач №100 на Ноле в турнира. 

След успорваните четирисетови двубои, които направи срещу хърватина Дино Прижмич и австралиеца Алексей Попирин в първите два кръга, днес Джокович не срещна подобна съпротива от страна на 30-ия в схемата Етчевери.

Водачът в световната ранглиста спечели лесно първите два сета, реализирайки съответно един и два пробива в тях. Повече трудности сърбинът имаше в третия сет, в който играта бе напълно равностойна. За това говори и фактът, че в този сет нямаше нито една възможност за пробив пред който и да е от двамата тенисисти.

В тайбрека обаче класата на Джокович си пролича в пълна степен и носителят на 24 титли от Големия шлем се наложи със 7:2 точки.

За място на четвъртфиналите водачът в световната ранглиста ще играе с победителя от мача между французина Адриан Манарино и американеца Бен Шелтън.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини