Български съдия по тенис е наказан за 16 години заради корупция



16-01-2024 18:01 | Tennis24.bg

Българският съдия на стол Стефан Миланов е отстранен от спорта за 16 години за 17 нарушения на Програмата за борба с корупцията в тениса (TACP), съобщи Международната агенция за тенис интегритет (ITIA).

Миланов е глобен и със 75 000 долара от независимия експерт по изслушванията за борба с корупцията Амани Халифа за обвинения, включващи улесняване на залагания и забавяне или манипулиране на въвеждане на данни за резултат от събитие.

Българинът първоначално беше отстранен за шест месеца през декември 2022 година за нарушения, свързани със залагания. Той не отговори на обвиненията.

"Като не успя да отговори на обвиненията на ITIA, във връзка с пет мача, които е ръководил през 2021 година, Миланов на практика призна своята отговорността за всички обвинения и се съгласи със санкциите", се казва в изявление на ITIA, цитирано от "Ройтерс".

"Наказанието му ще продължи до полунощ на 27 декември 2039 година. Дотогава на Миланов е забранено да съдийства или да присъства на каквото и да е тенис събитие, организирано от членовете на ITIA или която и да е национална асоциация", добавиха от агенцията. / БТА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини