Григор Димитров запази мястото си в Съвета на тенисистите



09-01-2024 13:48 | Tennis24.bg

Григор Димитров запази мястото си в консултативния Съвет на играчите, обявиха от АТП. 32-годишният Димитров бе избран в организацията, която защитава правата на играчите, за пръв път през 2023 година и ще остане на позицията си и през следващите 12 месеца.

Димитров е един от тримата играчи, които влизат в Съвета от квотата на първите 50 в световната ранглиста. Другите двамата са германецът Александър Зверев и американецът Макензи Макдоналд, които за пръв път биват избрани.

Испанецът Педро Мартинес и сърбинът Душан Лайович влизат от квотата на играчите между 50-о и 100-тно място в ранглистата, като Мартинес запазва поста си, а Лайович бе избран за нов член.

Представители на играчите на двойки са нидерландецът Уесли Коолхоф и мексиканецът Мигел Анхел Рейес-Варела, докато със свободна квота бе гласувано за аржентинеца Педро Качин и австралиеца Матю Ебдън.

Последните двама членове на Съвета са италианецът Федерико Ричи от квотата на треньорите, както и венецуелецът Николас Перейра от квотата на бившите играчи.

Консултативният Съвет на играчите на АТР се събира няколко пъти годишно и прави препоръки към ръководството на организацията чрез представители си, които са избирани с гласуване сред останалите играчи. Първата среща на Консултативния съвет на играчите с ръководството на АТР за годината ще се проведе в Мелбърн преди старта на Откритото първенство на Австралия на 14 януари. / БТА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини