349 дни по-късно: Надал с грандиозно завръщане на корта



02-01-2024 12:35 | Станко Димов

Рафаел Надал се завърна на корта с победа. След 349 дни и 50 седмици отсъствие, Матадора излезе на корта срещу Доминик Тийм и го победи със 7:5, 6:1 в двубой от първия кръг на турнира в Бризбън. 

„Благодаря ви за подкрепата. Днес беше много емоционален ден. Една година по-късно да се завърна и да играя отново пред тази публика – чувството е страхотно“, сподели Надал в интервюто на корта.

„Липсваше ми да бъда здрав, да играя през пълни трибуни. Получих много подкрепа през последната година и не мога да изкажа достатъчна благодарност към всеки. Бях твърде дълго време извън корта, нямах база за сравнение. Първият сет беше много равностоен, пробивът в края направи разликата. Щастлив съм да видя Доминик на корта и му желая всичко най-добро през сезона“, каза още Матадора.

По време на срещата Надал демонстрира изключителна игра на сервис, като спечели внушителните 90% от разиграванията след първи начален удар. Тийм така и не успя да стигне до точка за пробив. 

За последно Надал участва в официален двубой на Откритото първенство на Австралия миналата година, когато във втория кръг получи контузия. 

В следващия кръг в Бризбън Надал ще играе срещу спечелилия срещата Карацев – Кублер. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини