На Бургас предстои историческо домакинство за Купа Дейвис



29-12-2023 12:04 | Tennis24.bg

България ще приеме Босна и Херцеговина в Бургас в мач от Световна група I на турнира за Купа "Дейвис". Срещите ще се играят на 3 и 4 февруари 2024 г. Така за първи път в историята Бургас ще бъде домакин на мачове от световното отборно първенство за мъже. 

При успех над Босна и Херцеговина, България ще запази мястото си в Световна група I, а при поражение ще изпадне в Световна група II. Националите ни влязоха в елитната група на турнира с повече от сто години история през февруари след победа над Нова Зеландия с 3:1.

Мачовете ще се играят в залата на Тенис клуб "Авеню". Към трите закрити твърди корта, съоръжението в град Бургас предлага в допълнение осем клей корта, фитнес, магазин, зона за отдих, детска площадка, паркинг и всички необходими условия за провеждането на висок клас турнири.

„Тенисът е спорт, донесъл много радост на България през изминалите години. За нас е удоволствие и чест да бъдем домакин на турнир от такъв висок ранг. Благодаря на Българската федерация по тенис за гласуваното доверие. Вярвам, че нашите национали ще победят и запазят мястото си в елита!", коментира кметът Димитър Николов.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини