Григор Димитров: Това бе една от най-добрите ми години



Григор Димитров: Това бе една от най-добрите ми години
Свързани играчи
25-12-2023 15:49 | Tennis24.bg

Няколко часа след с участие на демонстративния турнир World Tennis League в Абу Даби Григор Димитров направи кратък анализ на представянето си през 2023 година.

 

Най-добрият ни тенисист ще влезе в 2024-а като №14 в световната ранглиста и със самочувствието, че достигна до финал на "Мастърс" турнира в Париж, където загуби от Новак Джокович. Първата ни ракета се концентрира върху предстоящия официален старт на сезона, който предстои с турнирите в Австралия и първия такъв от Големия шлем - Australian Open. В интервю за Gulf News българинът каза.

 

"Мисля, че това беше една от най-добрите ми години, направих много добри неща през целия сезон. Очевидно ми липсваха някои моменти, в които можех да се справя малко по-добре. Но сезонът завърши добре, което беше важно. Да играя финал в Париж беше добра стъпка напред. Всичко това е в миналото. В момента всеки показва добър тенис, много играчи вдигат нивото. Ще видим нови лица и конкуренцията ще бъде още по-голяма. Няма никакви реални цели за годината, не искам да се поставям под допълнително напрежение. Влагам много труд във фитнеса и на корта. Най-важното нещо е да съм добре психически, но не на последно място е фитнесът. Ако се чувстваш добре, ако си в добро физическо състояние и правиш правилните неща, резултатите ще дойдат. Така че трябва да си готов и да си наясно какво предстои".


Както вече tennis24.bg Григор Димитров открива сезон 2024 с участие в Бризбън, където има титла - през 2017 година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини