Брияна Иванова спечели титлата в Бургас



16-12-2023 15:34 | Tennis24.bg

Брияна Иванова триумфира с титлата на сингъл при девойките на турнира до 16 г. от трета категория на Тенис Европа "OXYCOM CUP". 

В изцяло български финал Брияна Иванова победи с 6:2, 6:2 Валерия Гърневска. Това е трета титла за Иванова на сингъл през годината от турнири на Тенис Европа. Брияна спечели турнира до 16 г. в Свиленград и турнира до 14 г. в Бургас. На трето място при девойките се класираха българките Елена Пападопулу и Елеонора Тонева.

Във финала на сингъл при юношите Александър Дождев (Русия) победи с 6:2, 6:4 Родион Четвериков (Украйна). На трето място се класира Калоян Шиков.

В надпреварата взеха участие най-добрите тенисисти от България и състезатели от Сърбия, Испания, Англия, Румъния, Полша, Естония, Германия, Италия, Франция, Латвия, Словения, Кипър, Русия, Австрия и други.

Турнирът се осъществи от Тенис Клуб "Авеню" със съдействието на Българска Федерация по Тенис, както и с подкрепата на спонсори и медийни партньори.

Наградите на победителите връчиха Малина Топчийска – представител на медицински център „OXYCOM" и Манол Тодоров – зам. кмет „спорт и туризъм" гр. Бургас.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини