Григор след победата: Не знам как успях



Григор след победата: Не знам как успях
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
01-11-2023 20:47 | Tennis24.bg

Григор Димитров беше уморен, но щастлив, след като успя да преодолее Даниил Медведев (6:3, 6:7, 7:6) и да се класира на осминафиналите на Матърс 1000 турнира в Париж.

"Не знам как успях да спечеля. Водех с 40:15 (в деветия гейм на третия сет), но тогава не намирах ударите си, което е пагубно срещу тенисист от неговата класа. Ще трябва да прегледам последните геймове, за да видя какво е можело да направя по-добре. Хубавото е, че накрая победих", бяха първите думи на българина след успеха му.

"Много е трудно да спечелиш, когато си пропуснал толкова много възможности. Мисля, че накрая и двамата бяхме много уморени, но няколко точки решиха мача. В такива срещи очакваш да се получи нещо такова, но се надявам скоро да не трябва да играя пак в подобен двубой.

След онова разиграване от 47 удара бях тотално изпразнен, краката ми трепереха. Много е трудно да се възстановиш, особено когато играеш бекхенд с една ръка, но това са точките, които искаш да изиграеш, когато си професионалист", каза още бившият номер 3 в света, цитиран от БНР.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини