Рубльов ще бъде съперникът на Димитров на полуфиналите



13-10-2023 20:56 | Tennis24.bg

Руснакът Андрей Рубльов е последният полуфиналист на Мастърс 1000 турнира в Шанхай. Поставеният под номер 5 надигра на четвъртфиналите французина Юго Юмбер с 6:2, 6:3 за точно час и половина.

На полуфиналите Рубльов ще играе с българина Григор Димитров, който по-рано днес победи също в два сета чилиеца Николас Хари. Другият полуфинал противопоставя американеца Себастиан Корда и поляка Хуберт Хуркач.

С класирането си за полуфиналите роденият в Москва тенисист взе 360 точки за световната ранглиста, в която от новата седмица ще се изкачи до шестата позиция, задминавайки гръка Стефанос Циципас. Освен това той вече е и почти сигурен участник във Финалите на АТП в Торино.

Относно предстоящия мач с Григор Димитров, Рубльов заяви следното: "Ще бъде труден мач. Той е мой приятел и е великолепен тенисист. Много е трудно да го победиш, когато е във форма. Тази седмица той играе изключително. Надявам се да мога да покажа най-добрата си игра и нека който заслужава повече, той да се спечели."

До момента Димитров и Рубльов са играли шест мача помежду си, като и двамата имат по три победи. Последната им среща бе през миналата година на турнира във Виена, когато победата бе за българина с 6:3, 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини