Яник Синер се класира за финалите на АТП в Торино



Яник Синер се класира за финалите на АТП в Торино
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
10-10-2023 13:17 | Станко Димов

Яник Синер стана четвъртият тенисист, който се класира за финалите на АТП тази година след Карлос Алкарас, Новак Джокович и Даниил Медведев. Надпреварата на 8-те най-добри за сезона ще се проведе в периода 12-19 ноември в Торино. 

Италианецът подпечата мястото си във финалите на АТП, след като победи Маркос Гирон във втория кръг на Мастърс 1000 турнира в Шанхай. Той се класира за финалите на АТП за първи път, след като през 2021 г. взе участие в надпреварата като резерва, заменяйки сънародника си Матео Беретини.

 „Знаех преди двубоя, че ако победя ще се класирам“, каза Синер в интервюто на корта след успех над Гирон. „Много съм щастлив. Това беше голямата ми цел за сезона и съм щастлив, че намирам място на финалите на АТП, където ще мога да играя пред родна публика в Торино. Това означава много за мен“. 

Синер се наслаждава на много силен сезон. Той достигна до полуфиналите на Уимбълдън, а освен това спечели и първата си Мастърс 1000 титла (в Торонто). 

Италианецът спечели и титлите в Пекин и Монпелие. Той игра на финал в Маями и Ротердам, както и полуфинал в Индиън Уелс и Монте Карло. Изключително забележителна беше серията на Синер в Пекин, където по пътя към трофея той победи последователно Григор Димитров, Карлос Алкарас и Даниил Медведев. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини