Григор Димитров отстъпи пред Синер на четвъртфиналите в Пекин



02-10-2023 18:19 | Tennis24.bg

Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на АТП 500 турнира на твърди кортове в Пекин, Китай. Българинът, който е финалист в надпреварата от 2016 г., отстъпи с 1:2 сета пред Яник Синер (Италия), в отделните части 4:6, 6:3, 2:6. 

Двубоят продължи два часа и половина, а след неговия край Синер вече има преднина от 2-1 победи в преките дуели с Димитров. Именно такива бяха и повечето прогнози на анализаторите преди срещата - Димитров ще играе силно, но не достатъчно, за да стигне до победата. Ако oбичате да добавяте емоции към тенис дуелите, можете да се възползвате от https://zalagania-online.com/palms-bet-bonus-kod

На полуфиналите 22-годишният италианец ще срещне водача в схемата и бивш №1 в света Карлос Алкарас (Испания). 

Срещата започна с изключително дълъг, продължил близо 10 минути гейм, в който сервиращият Димитров бе изправен до стената от самото начало. Най-добрият български тенисист допусна изоставане 15-40, но успя да отрази и двете последователни точки за пробив на Синер. На свой ред Димитров стигна до гейм-бол, но не успя да го реализира. След още няколко разменени точки Синер все пак проби, реализирайки четвъртия открил се пред него брейк-бол. Двамата си размениха по два гейма на 0, за да се стигне до четвъртия гейм, когато Димитров стигна до две точки за връщане на пробива, от които, за съжаление, не успя да се възползва. До края на сета сервиращите взимаха сравнително лесно подаванията си и Яник Синер успя да поведе в резултата с 6:4 благодарение на ранния пробив в срещата. 

Ключов за изхода на втората част се оказа седмият гейм, в който, при резултат 3:3, Димитров допусна изоставане с 0:40. Българинът успя да се мобилизира и отрази всички последователни три брейк-бола, след което и съхрани подаването си за преднина 4:3. И както често се случва, в ответния гейм Димитров стигна до шанс да пробие и да поведе в резултата и се възползва – брейк и аванс 5:3. Сервирайки за изравняване на резултата в сетовете Димитров наложи волята си и след 6:3 вкара срещата в пълния ѝ формат. Финалният трети сет, за съжаление, започна с пробив на Синер – 2:0 гейма.

В петия гейм Димитров стигна до преднина 40:30 и шанс за връщане на пробива, но беше „настиснат“ от Синер и в решаващия момент направи предизвикана грешка от форхенд, изпращайки топката в мрежата. До края на срещата Димитров не успя да върне пробива и отстъпи в три сета.

Следващият турнир, на който ще видим в игра Григор Димитров е започващият тази седмица Мастърс 1000 в Шанхай. При изтеглянето на жребия българинът попадна в една четвъртина с двукратния шампион от Големия шлем и световен номер 2 Карлос Алкарас.

Григор Димитров е 18-ти поставен в основната схема и почива в първия кръг, а във втория ще се изправи срещу Роберто Карбайес Баена (Испания) или Александър Вукич (Австралия).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини