Зверев отново се оказа твърде силен за Григор Димитров



25-09-2023 16:39 | Tennis24.bg

Григор Димитров отпадна на полуфиналите на турнира на твърди кортове в Чънду (Китай) с награден фонд 1,26 милиона долара. Поставеният под номер 3 българин загуби от водача в схемата Александър Зверев с 3:6, 6:7(2) за 111 минути.

Зверев реализира брейк още в началото, а в шестия гейм хасковлията поведе с 40:15 при подаване на съперника, но не се възползва от двете поредни възможности да върне пробива, а в последствие германецът затвори сета, като взе осем от последните десет разигравания в него.

Втората част беше доста по-оспорвана. Димитров отрази брейкбол във втория гейм, а веднага след това пропиля три шанса за пробив при подаване на съперника, след което сервиращите доминираха и се стигна до тайбрек. В него българинът поведе с 2:1 точки, но след това германецът взе шест поредни разигравания, а с това и мача.  

Така Зверев, десети в света в момента, записа четвърта последователна победа над Димитров за сезона и общо седма в осем мача срещу хасковлията. Германецът ще играе за трофея срещу руснака Роман Сафиулин, който по-рано днес елиминира номер 2 Лоренцо Музети (Италия) в първия полуфинал с 6:3, 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини