Непобедим



11-09-2023 07:20 | Tennis24.bg

Новак Джокович победи Даниил Медведев с 6:3, 7:6(5), 6:3 и спечели титлата на US Open, с което изравни рекорда на Маргарет Корт от 24 трофея в турнирите за Големия шлем. Това бе и четвърта победа от десет финала в Ню Йорк за сърбина, който се завръща начело на ранглистата за мъже тази седмица.

36-годишният Джокович е най-възрастният шампион в Oупън ерата и първият в историята, който затваря за четвърти път в кариерата си сезон с три трофея от Големия шлем.

Победата тази нощ бе и отмъщение за Джокович. Когато срещна сърбина на финала в Ню Йорк преди две години, Медведев вдигна единствения си трофей от Големия шлем и спря своя съперник от четвърти в рамките на една календарна година. 

През тази година обаче нещата изглеждаха по съвсем различен начин и Джокович стигна до победа в три сета след 3:17 часа игра. Той спечели подаването на руснака от първия опит и поведе с 3:0, което се оказа напълно достатъчно за победата в първия сет. Медведев пък изглеждаше изненадващо пасивен и не стигна до разиграване за брейк.

Вторият сет бе далеч по оспорван и продължи час и 44 минути. Медведев този път направи възможности за пробив, но не успя да се възползва от тях и частта бе решена с тайбрек. Руснакът поведе с 3:1 на старта, но Джокович изравни бързо и спечели сета с мини-пробив за 7:5.

Медведев спечели за първи път подаването на Джокович в петия гейм на третата част, но той бе заобиколен от два пробива за легендарния сръбски тенисист. Той поведе с 4:2 след втория, взе следващите два гейма на собствен сервис и затвори мача на първи мачбол.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини