Григор Димитров отпадна след здрава битка със Зверев



Григор Димитров отпадна след здрава битка със Зверев
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
03-09-2023 08:46 | Tennis24.bg

Григор Димитров загуби в третия кръг на Откритото първенство на САЩ. 

Българинът отстъпи със 7:6(2), 6:7(8), 1:6, 1:6 на Александър Зверев. Срещата продължи 3 часа и 39 минути. Димитров игра за първи път в третия кръг на US Open от 2019 година. Тогава Гришо стигна до полуфиналите.

Димитров допусна пробив за 1:2 в първия сет, но веднага успя да отговори с рибрейк за 2:2. До края на сета нови пробиви нямаше и така се стигна до тайбрек. Българинът беше убедителен в него и спечели със 7:2 точки.

Григор проби първи за 3:2 във втората част, но допусна изравняване при 4:4. При 5:5 Гришо стигна до точка за пробив, но не успя да се възползва. Така се стигна до втори тайбрек. В него Димитров изпусна два сетбола, а от третата си възможност Зверев изравни сетовете.

Загубеният втори сет повлия лошо на Григор, който изостана с 0:4. Димитров успя да намали на 1:4, но допусна още един пробив за 1:6. След края на третата част Григор взе медицински таймаут и се прибра в съблекалнята. Димитров видимо изпитваше физическо неразположение, но се върна на корта и опита да се противопостави. За съжаление Зверев доминираше в четвъртия сет и го спечели с 6:1.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини