Григор Димитров: Очаквах с Анди да играем пет сета



01-09-2023 16:34 | Станко Димов

Григор Димитров очаквано остана доволен от победата с 3:0 сета над Анди Мъри, която го класира за третия кръг на US Open. Българинът показа солидна игра и се наложи с 6:3, 6:4, 6:1, записвайки 4-та победа от 12 двубоя с Мъри. 

„Много съм доволен от представянето си - честно казано, очаквах да играем пет сета“, коментира Димитров на пресконференцията след срещата. Българинът приключи двубоя с с 32 печеливши удара и също толкова непредизвикани грешки. 

„Опитвах постоянно да си повтарям, че съм тук за дълго време. Ключов беше първият сет. След него успях да се настроя по-добре.  С Анди знаехме какво да очакваме един от друг, играли сме много пъти заедно. Той е изумителен боец, страхотно момче. Мисля, че няколко точки наклониха нещата в моята половина. Много съм доволен от битката“. 

В спор за място на осминафиналите на Димитров му предстои нов сериозен тест – Александър Зверев. Българинът, полуфиналист от US Open 2019, изостава преките дуели със Зверев с 1-5 победи. 

„В третия кръг сме. Надявам се да продължа още напред в турнира. Имам страхотни спомени от 2019. Би било страхотно да повторя постижението си от тогава, а защо не и да го подобря?“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини