Джокович си връща първото място в света



Джокович си връща първото място в света
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
29-08-2023 08:16 | Tennis24.bg

Новак Джокович се класира за втория кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис.

Поставеният под номер 2 спечели без особени затруднения срещу французина Александър Мюлер с 6:0, 6:2, 6:3, а с успеха си гарантира завръщане на първото място в световната ранглиста след края на турнира, което той ще заеме за рекордна 389-а седмица.     

За белградчанина това беше първи мач на "Флашинг Медоус" от загубения финал в три сета от руснака Даниил Медлевед през 2021 година, когато той пропусна възможността да спечели всичките четири състезания от Големия шлем в рамките на един сезон за първи път след Рой Лейвър през 1969 година.

"Беше вълнуващо да се завърна на корта. Минаха две години и се радвам, че отново съм тук. За мен винаги е било удоволствие и чест да играя на "Артър Аш", заяви сърбинът в интервюто си на корта.   

"Започнах изключително добре, но като цяло играх добре през целия мач. Имах някои слаби моменти, но нивото ми ми хареса. Надявам се да продължавам така", каза сърбинът, който записа 19-а победа в последните си 20 мача, в това число спечелената рекордна 23-а титла от Големия шлем на "Ролан Гарос".

36-годишният белградчанин никога не е губил преди трети кръг на Откритото първенство на САЩ през 16-е си участия досега. Следващият му съперник ще бъде 76-ия в света Бернабе Сапата Мирайес (Испания), който надделя над участващия с "уайлд кард" представител на домакините Итън Куин с 6:4, 6:4, 6:3.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини