Маркета Вондрушова е новата шампионка на Уимбълдън



15-07-2023 17:31 | Tennis24.bg

Непоставената Маркета Вондрушова е новата шампионка на Уимбълдън. На финала на надпреварата при дамите чехкинята победи с 6:4, 6:4 Онс Жабюр (Тунис) след час и 20 минути игра. 

Това е първа титла от Големия шлем за Вондрушова. От своя страна Жабюр губи трети Мейджър финал и втори пореден на Уимбълдън. 

Тунизийката има за какво да съжалява, тъй като имаше преднина и в двата сета – 4:2 гейма в първия и  3:1 във втория, но и в двата случая допусна спад в играта си и отстъпи в резултата. 

"Наистина е много трудно да говоря в момента. Това е най-болезнената загуба в моята кариера. Поздравления за Маркета за невероятното представяне, знам, че имаше много контузии и съм щастлива за нея. Ще бъде труден ден за мен, но няма да се предам, искам да се върна още по-силна. Беше невероятен турнир за мен. За съжаление, не успях да взема трофея, но ще го направя някой ден", каза тенисистката от Тунис след поражението.

Наградите на двете тенисисти по традиция бяха връчени от принцесата на Уелс Кейт Мидълтън, която изгледа двубоя от кралската ложа.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини