Гришо: Мачове с талант не се печелят, мечтая да играя срещу Федерер



24-06-2011 12:36 | Станко Димов

Григор Димитров напусна с високо вдигната глава битките на Уимбълдън 2011. Късно снощи хасковлията отстъпи с 1:3 сета пред 19-ия в света Жо-Вилфред Цонга, като за пореден път остави отлични впечатления с изявите си. Минути след края на мача Димитров бе един от най-търсените тенисисти от представителите на медиите, които също не скриха симпатиите си към сърцатата игра на българина.


След подобен мач бе просто неизбежно да започнат нови сравнения между българина и може би най-великия играч в историята – Роджър Федерер, който на „Ол Ингланд Клъб” преследва 17-ата си титла от Големия шлем. Самият Димитров обаче сподели след поражението от Цонга, че сравненията с Федерер са приятни, но не му помагат на корта.


„Да, това е страхотно да се чуе. Слушах през целия ден затова, но дори и да си го сложа като мелодия на телефона, това няма да ми спечели мачовете на корта”, сподели Гришо след снощния маратон с Цонга.


„Не мисля обаче че трябва да се сравнява най-великия играч в историята с момче, което е на 64-то място в света. Невъзможно е”, отсече Димитров.


Българинът разкри, че е наблюдавал със страхопочитание срещите на първите трима в света – Рафаел Надал, Новак Джокович и Роджър Федерер. „Мисля, че някои хора са избрани затова. Може би като юноша и аз бях. Но сега определено не е така”, скромничи 20-годишният талант.


Гришо, който тази година записа две победи в турнирите от Големия шлем (Australian Open и Уимбълдън) разкри също, че няма конкретни цели пред себе си. Нито що се отнася до място в ранглистата, нито за спечелване на брой титли.


„За да играеш седмица след седмица, трябва да бъдеш последователен. Честно казано аз все още не съм в състояние да го направя. Мисля обаче, че трябва да пробвам, дори статистиката да е изцяло срещу мен. В тениса това е много важно. Може да бъдеш адски талантлив, но талантът не печели мачове”, философски коментира първата ракета на България.


Запитан срещу кого мечтае да се изправи на корта, на Димитров изобщо не му трябваше време да се замисли. Отговорът бе светкавичен – Роджър Федерер.
„Искам да играя срещу него преди веднъж, преди да завърши кариерата си. Надявам се, че ще играе още много години”, каза в заключение българинът.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини