Григор Димитров отстъпи пред световния №6 на осминафиналите



10-07-2023 22:15 | Станко Димов

Григор Димитров приключи участието си на осминафиналите на Уимбълдън 2023. Най-добрият български тенисист отстъпи с 1:3 сета пред №6 в света Холгер Руне (Дания) в изключително равностоен двубой, в отделните части 6:3, 6:7 (6), 6:7 (4), 3:6. 

Двубоят беше изключително равностоен и продължи близо 3 часа и половина, като малко повече шанс и късмет в двата тайбрека победителят можеше да е друг. 

За Димитров това беше трето участие на осминафинал на Уимбълдън след 2014 и 2017 г. 20-годишният Руне пък за първи път достига до четвъртфиналите в Лондон, а там негов съперник ще бъде победителят от срещата Карлос Алкарас – Матео Беретини. 

Преди този мач Димитров имаше три поредни победи на турнира без да загуби сет. Българинът постигна трисетови победи над Шо Шимабукуро от Япония, Иля Ивашка от Беларус и №10 в схемата Франсис Тиафо от САЩ.

„Чувствам се невероятно. Григор е страхотен тенисист, той ме тласна до лимита на възможностите ми. Мисля, че направихме супер мач. Благодаря на публиката за подкрепата“, каза Руне в интервюто на корта. 

„Винаги трябва да се бориш до край, това е моето кредо. Уимбълдън е само веднъж в годината, затова искам да се представя по най-добрия начин, защото скоро няма да имам шанс“. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини