Новобранец е първият съперник на Григор Димитров на Уимбълдън



30-06-2023 13:07 | Tennis24.bg

Шо Шимабукуро от Япония ще играе срещу Григор Димитров в първия кръг на тазгодишния "Уимбълдън". 25-годишният японец премина през квалификациите на турнира в Лондон и ще дебютира в основната схема на надпреварите от Големия шлем.

 

В кариерата си досега представителят на страната на Изгряващото слънце е играл предимно в турнири от веригата "Чалънджър" и има едва един двубой на ниво основна схема в АТР. В момента Шимабукуро е №162 в световната ранглиста - с близо 140 позиции по-назад от първата ракета на България. Димитров е №24, а в основната схема на третия от годината турнир от Шлема е поставен като №21.

 

Единственият досег на Шимабукуро с АТР Тура е през миналата година, когато в Токио преминава през квалификациите, но загуби в първия кръг от Камил Майхчак, който по-рано днес бе наказан за повече от година заради употреба на допинг.

 

За Григор това ще бъде тринадесето поредно участие на "Уимбълдън", като най-доброто му представяне е полуфинал през 2014 година. В последните си четири появи на свещената трева той обаче е успявал да премине отвъд първия кръг само веднъж - през 2021 година.

 

При достигане на втория кръг съперник на Гришо ще бъде някой измежду Иля Ивашка (Беларус) и Федерико Кория (Аржентина).

 

Световният №1 и водач в основната схема Карлос Алкарас (Испания) ще има за съперник Жереми Шарди (Франция) в първия кръг. Вторият в света и съответно №2 в схемата - рекордьорът по титли от Шлема Новак Джокович (СърбиЯ) пък ще се изправи срещу Педро Качин от Аржентина. Миналогодишният финалист Ник Кирьос (Австралия), който дълго време лекуваше контузия, има за съперник в първия кръг Давид Гофен (Белгия), участващ в Лондон с "уайлд кард".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини