Григор Димитров започва участието си в Куинс клъб днес



Григор Димитров започва участието си в Куинс клъб днес
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
17-06-2023 10:40 | Станко Димов

Григор Димитров ще започне в събота участието си на един от любимите си турнир – този на тревните кортове в Куинс клъб, Лондон. Най-добрият ни тенисист реши да се включи от квалификациите, където негов съперник в първия кръг ще бъде австралиецът Александър Вукич. Срещата е първа от програмата на централния корт, с начален час 13:00 наше време. 

Това ще бъде първи дуел между двамата, като победителят ще се класира за втория и финален кръг на пресявките, където ще срещне ветерана от Испания Фелисиано Лопес или французина Артур Риндернек. 

Изключително любопитен би се оказал дуел между Димитров и Лопес – двама бивши шампиони от турнира. Българинът спечели трофея в Куинс клъб през 2014 г., когато на финала победи именно Лопес. Испанецът пък стана шампион през 2017 г., като по пътя към трофея взе реванш и победи Димитров (на полуфиналите). 

За Димитров това ще бъде първи двубой в сезона на трева. За последно българинът участва на „Ролан Гарос“, където за втори път в кариерата си достигна до осминафиналите (отстъпи на Александър Зверев). 

Миналата година в Куинс клъб Димитров отпадна във втория кръг, претърпявайки поражение от Ботик ван де Зандшулп. Шампион в турнира през последните две години е Матео Беретини.  

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини