Въпрос на журналист шокира Надал



23-06-2011 13:46 | Николай Драгиев

Журналист сериозно изненада Рафаел Нада на пресконференцията на испанеца след победата във втори кръг на Уимбълдън над Райън Суитинг. Световният номер 1 бе запитан дали кариерата му отива към края си.

Все пак Рафа, макар и шокиран, успя да отговори дипломатично. "Аз ли? Но аз спечелих "Ролан Гарос" преди две седмици. Малко прибързано е да мисля за край на кариерата си. Може би догодина бих мислил по темата, но в момента не е редно да говоря за подобни неща," обясни Рафа.

Надал не пропусна да анализира и възможностите на останалите си трима основни конкуренти за титлата от Уимбълдън.

"Вече играх четири финала с Новак тази година. Но Роджър през цялото време бе близо - на полуфинали и финали. Все пак се опитвам да разбирам и хората, които опитват да пишат за нас."

"Моето съперничество с Роджър е наистина голямо, тъй като винаги играем на най-специалните турнири. Винаги сме на финал вече толкова години."

"Ситуацията с Новак е подобна. Ние говорим за Новак, който в последните години бе номер 3. Той не е бил номер 25. Той винаги е бил част от това съперничество.

"Винаги съм го смятал за основен противник. Анди Мъри също. Не може да се каже, че винаги турнирите са решавани между мен и Федерер," коментира Надал.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини