Григор: Защо да не спечеля турнир от "Големия Шлем"?



23-06-2011 04:05 | Николай Драгиев

Григор Димитров даде интервю за "Дейли Телеграф", в което коментира бъдещия си съперник Жо-Вилфред Цонга, както и други любопитни теми.

Българинът отчита, че излиза без очаквания за мача с 19-ия в света Цонга, но с ясното намерение да даде всичко от себе си.

"Най-добрият момент в кариерата ми е влизането в топ 100. Много играчи опитват да пробият сред първите 100, много се отказват. Тенисът е много труден спорт," разкрива Гришо.

"Излизам срещу Цонга без очаквания, просто ще се фокусирам върху моята игра. Той е топ играч, боец и страхотен състезател. Аз също съм боец на корта. Нека видим какво ще се случи," заявява Гришо, който в сряда постигна първата си победа на Уимбълдън и общо втора в турнирите от "Големия Шлем".

Димитров за пореден път признава, че идолите му са Роджър Федерер и Пийт Сампрас, но намира за "забавни" сравненията с великия швейцарец.

"Поласкан съм от сравненията, но това е преувеличено. Може би има някои сходни компоненти в играта ни, но да сравняваш играч под номер 62 с най-великия за всички времена, е смешно."

Григор се възхищава на рапъра Лил Уейн заради начина, по който се е справил в живота и е достигнал сегашното си ниво. Освен това родният тенисист отчита, че тенисът му дава възможност да се запознае с различни култури и това е нещото, което най-много цени в своята професия.

Той разкрива и основната си цел - да спечели турнир от "Големия Шлем", точно както го стори при юношите.

"Искам да спечеля турнир от Шлема. Направих го като юноша, защо да не го сторя и при професионалистите?"




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини