Загуби за Топалова, Шиникова и Енчева на турнири за жени от ITF



04-05-2023 10:57 | Tennis24.bg

Гергана Топалова отпадна в първия кръг на турнира по тенис на клей във Вийзбаден (Германия) с награден фонд 100 хиляди долара. Квалификантката Топалова претърпя поражение на старта на основната схема от рускинята Екатерина Макарова с 3:6, 4:6 за 80 минути.

Българката на два пъти навакса пробив пасив в началото на мача, но след това загуби още два пъти подаването си, с което и първия сет. Във втората част Макарова пропиля аванс от 4:2, но все пак стигна до победата с решаващ брейк в десетия гейм.
Топалова заработи 6 точки за световната ранглиста, в която заема 311-ото място в момента.

Изабелла Шиникова отпадна в първия кръг на турнира в Тоса де Мар (Испания) с награден фонд 25 хиляди долара и гостоприемство.

Седмата поставена Шиникова, която в неделя спечели титла в Монастир (Тунис), загуби от сръбската квалификантка Михаела Дякович с 6:4, 3:6, 2:6. Мачът продължи 2 часа и 6 минути. Шиникова продължава участието си в надпреварата на двойки, където заедно с хърватката Лучия Чирич Багарич ще играят на четвъртфиналите срещу Матилда Мутавджич (Великобритания) и Нахия Берекоечея (Франция).

Друга българка Лидия Енчева отпадна в първия кръг на турнира по тенис на клей в Аламинос-Ларнака (Кипър) с награден фонд 25 хиляди долара. 16-годишната Енчева, която стартира от квалификациите, отстъпи пред поставената под номер 3 Тимеа Бабош (Унгария) с 2:6, 2:6 за 70 минути игра.

За Енчева предстои мач от състезанието на двойки, където заедно с Беатрис Спасова ще играе на четвъртфиналите.
Спасова ще игряе във втория кръг на сингъл срещу втората в схемата Наталия Сабанин (Унгария).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини