Сесил Каратанчева загуби драматично при завръщането си на корта



11-04-2023 19:23 | Tennis24.bg

Сесил Каратанчева загуби драматично първия мач при завръщането си на корта. 

Бившата №35 в световната ранглиста Сесил Каратанчева отстъпи с 6:7 (7), 6:7 (7) на Адитя Карунаратне от Хонконг в първия кръг на турнира за жени в Сарагоса (Испания) с награден фонд от 80 хиляди долара.

Българката пропиля аванс от 4:2 в първия сет, а в тайбрека имаше преднина от 4:1, но загуби шест от следващите седем точки и отстъпи с 5:7. Във втората част двете си размениха по два пробива, Каратанчева спаси мачбол в десетия гейм, но Карунаратне спечели тайбрека със 7:3 и затвори срещата.

Каратанчева влези директно в основната схема благодарение на защитения си ранкинг от юли 2019 г. Именно тогава Каратанчева изигра последния си мач в професионалния тур и заемаше 213-о място в ранглистата, което беше най-предното класиране на българка сред активните ни състезателки по онова време. Каратанчева не бе играла от квалификациите на "Уимбълдън" през 2019 г., когато бе отстранена в първия кръг от Елена Габриела Русе (Рум).

Първата ракета на България Виктория Томова е поставена под №2 в схемата и ще стартира утре срещу испанската квалификантка Лусия Кортес Лорка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини