Кузманов започна с победа на Чалънджър в Индия



Кузманов започна с победа на Чалънджър в Индия
Свързани играчи
Тагове
14-02-2023 17:14 | Tennis24.bg

Националът на България за Купа „Дейвис" Димитър Кузманов се класира за втория кръг на турнира от сериите "Чалънджър", който се провежда в индийския град Ченай. Състезанието е на твърда настилка с награден фонд от 130 000 хиляди долара. 

Поставеният под №8 Кузманов победи в първия кръг с 6:3, 7:6(3) представителя на домакините Рамкумар Раманатан. Индиецът е бивш номер 111 в света, а в момента се намира на 418-о място. Срещата продължи 89 минути.

Българинът проби за 3:1 в първия сет, а при 5:2 пропусна две сетбола при сервис на Раманатан. На собствен сервис Мико затвори сета с 6:3 в своя полза. Във втората част нямаше възможности за пробив и така се стигна да тайбрек. В него Мико спечели пет поредни точки от 2:3 до 7:3.

За победата си Кузманов заработи 9 точки за световната ранглиста, а втория кръг ще играе срещу №313 в света Джей Кларк от Великобритания.

Мико ще участва на три поредни турнира от сериите "Чалънджър" в Индия. През миналата година Кузманов стигна до финала финала на друг турнир в Индия от тази категория - този в Бенгалуру.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини