Винъс Уилямс започна похода към шеста титла



20-06-2011 16:54 | Станко Димов

5-кратната шампионка Винъс Уилямс започна по обещаващ начин тазгодишното издание на Уимбълдън. В среща от първия кръг американката се наложи с изразителното 6:3, 6:1 над Акгул Аманмурадова. Равновесие на корта до някаква степен имаше в първия сет, който бе решен от един пробив на Винъс.


Като цяло показателите на Уилямс от двубоя са повече от похвални. За точно един час игра, тя завърши със 7 аса на сметката си, 23 печеливши удара и едва 5 непредизвикани грешки, нито една от които през втория сет!

 

Очаквано почти перфектната игра на американката не остави точка за пробив пред снажната Аманмурадова.


Любопитното е, че Уилямс, която е поставена под №23 в схемата, спечели Уимбълдън през 2007-ма година, когато отново същия номер в основната схема. Във втори кръг тя ще се изправи срещу ветеранката Кимико Дате-Крум от Япония, която на старта се справи с 6:0, 7:5 с Кейти О’Брайън (Великобритания). По този начин азиатката стана втората най-възрастна състезателка с победа на „Ол Ингланд Клъб”.


Ясно е и името на първата поставена, която отпадна от Уимбълдън. Това е Шахар Пеер. Поставената под номер 22 отстъпи в три сета пред рускинята Ксения Первак.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини