"Търпеливият" татко Роджър хвали "прекрасната" Мирка



20-06-2011 05:13 | Николай Драгиев

Наскоро Роджър Федерер призна, че вече се чувства по-комфортно в ролята на баща и с неговата съпруга Мирка им е по-лесно да пътуват по целия свят със своите две близначки.

Федерер не пропуска да обсъди проблемите си като млад родител с по-опитни в материята бивши тенисисти като Пийт Сампрас.

Като баща Федерер смята, че е доста търпелив, подобно на поведението си на корта.

"Търпелив баща съм, точно както се държа и на корта. Наистина е много трудно да ме вбесят, но и това се случва. С годините, те става все по-често. Затова е нужно да бъдат поставени граници пред децата. Понякога пък е необходимо да се преструваш на малко по-ядосан, отколкото действително се чувстваш," коментира Федерер.

"Наистина се наслаждавам на времето си с моите деца и съм щастлив, че бях отделен от тях само в продължение на три седмици за последните 2 години. Голям късметлия съм, че имам такава прекрасна съпруга, която ме подкрепя и е готова постоянно да опакова нашия багаж за поредното пътуване. Това изисква сериозна организация, но аз не искам да съм далеч от децата, нито от Мирка, за нищо на света. Смятам, че съм много търпелив, добър съпруг и добър баща, но е добре да попитате другите какво мислят."

Попитан дали е строг с дечурлигата, Федерер отговаря: "Нуждата да бъда строг ще нараства през годините, за тяхно съжаление."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини