Жребият размина Надал и Федерер, шанс за Гришо



17-06-2011 13:01 | Николай Драгиев

Носителите на последните 8 трофея от Уимбълдън – Рафаел Надал и Роджър Федерер отново могат да се срещнат на финал. Това отреди тегленият преди минути жребий за основната схема. Първоначално официалният сайт на Уимбълдън написа, че двамата най-успешни тенисисти ще играят в една половина, но това не се оказа вярно.

Иначе Рафа Надал, който е действащ шампион в Лондон, започва с мач срещу американеца Майкъл Ръсел. Във втори кръг Матадора го очаква някой измежду Райън Суитинг (САЩ) и Пабло Андухар (Испания). Милош Раонич и Хуан Мартин дел Потро са следващите най-опасни съперници пред Рафа.

Световният номер 3 Роджър Федерер пък ще започне похода към седма титла в мач срещу Михаил Кукушкин от Казахстан. Давид Налбандян, Жо-Вилфред Цонга, Давид Ферер и Александър Долгополов са най-опасните съперници на швейцареца до полуфинал.

Надеждата на домакините Анди Мъри, който през последните две години игра полуфинал в „Ол Ингланд Клъб”, ще се изправи на старта срещу испанеца Даниел Химено-Травер. След това обаче става трудно - Чилич в трети кръг, Гаске, Родик и Надал са останалите възможни съперници по пътя към финала.

Новак Джокович ще има не съвсем лек старт срещу Жереми Шарди. Троицки, Мелцер, Давиденко, Хюит, Сьодерлинг и Багдатис също са в неговата част от тази половина.

Сензационно или не, маратонците Джон Иснър и Никола Маю ще се срещнат отново! Припомняме, че миналата годината двубоят между двамата се проточи в рамките на три дни, а в крайна сметка Иснър се наложи със 70:68 в петия сет.

Добра новина за първата ракета на България. На старта Григор Димитров ще се изправи срещу квалификант. По този начин българинът ще има отличен шанс да запише първа победа на тревните кортове в Лондон. При евентуално достигане до втори кръг, Димитров може да се изправи срещу Жо-Вилфред Цонга.

Цвети Пиронкова също извади късмет и ще играе със състезателка от квалификациите. Във втори кръг тя също ще има преодолима съперничка, а в трети кръг може да спори със световната номер 2 Вера Звонарьова.

ВИЖТЕ ОСНОВНАТА СХЕМА ПРИ МЪЖЕТЕ!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини