България надви с резервите Словения - 2:1



България надви с резервите Словения - 2:1
Свързани новини
Свързани играчи
05-02-2010 17:01 | Станко Димов

България победи Словения с 2:1 победи за "Фед Къп", но въпреки това остана на последно място в своята група "А" и така ще играе в плейоф за оставане в зона "Европа/Африка". Все пак положителното е, че нашите записват първи успех в турнира от две години насам.

 

Биляна Павлова-Димитрова загуби първата среща от днешната програма от Андреа Клепач от Словения с 6-4, 4-6, 3-6. Това бе дебют в турнира на 32-годишната ветеранка, която обаче остави добри впечатления с играта си.

 

Във втория двубой от програмата днес, Елица Костова разби Маша Зеч-Пешкирич със 7:5, 6:1 и изравни резултата - 1:1. При двойките Костова и Павлова разбиха Зеч-Пешкирич и Клепач с 6:1, 6:2.

 

Още вчера стана ясно, че момичетата на капитана Дора Рангелова остават на последно място в групата и утре ще играят в плейофите за запазване на мястото си в дивизията. Както българките, така и словенският състав, заложи днес на резервите си. Словения пък е на първо място и ще се опита да влезе в по-горната дивизия.

 

Победителят от всяка група се класира за плейоф, а успех там гарантира участие на бараж за влизане в Световна група 2. Завършилите на последно място от четирите групи, ще играят плейоф, в който ще определят 2 изпадащи отбора за зона "Европа/Африка 2".




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини