Григор Димитров с първи четвъртфинал на трева



15-06-2011 15:45 | Станко Димов

Григор Димитров се класира за четвъртфинал на турнира от категорията ATP 250 в Ийстбърн. Най-добрият роден тенисист се наложи с категоричното 6:3, 6:2 над Кевин Андерсън (РЮА, №38). Българинът изигра един от най-добрите си двубои от началото на годината, като си гарантира място в Топ 8 в турнира за точно час игра.


Един пробив се оказа напълно достатъчен на Димитров да вземе първия сет. Нашето момче проби за 4:2, след което със солидна игра не остави шанс за отговор на 203-сантиметровия си опонент. Българинът закова 6 аса и спечели 100% от точките след първи сервис.


По отличен начин започна вторият сет за Григор. Хасковлията поведе с 2:0 след ранен пробив, а след втори такъв си гарантира преднина от 4:1. Тук някъде всичко за южноафриканеца приключи. До края на двубоя Димитров изпълни два перфектни сервис-гейма, с които подпечата успеха си.


С класирането си за четвъртфинал в Ийстбърн Димитров изравни най-доброто си постижение в турнир от ATP. Припомняме, че по-рано през сезона, на турнира в Мюнхен от същата категория, но на клей, Димитров отново достигна до четвъртфинал, където бе елиминиран от Флориан Майер (Германия).

Изразено в точки, четвъртфиналът за Гришо му гарантира 45 точки за ранглистата. При още една победа, точките ще станат 90. В момента българинът заема 64-о място в световната ранглиста.


В спор за участие на полуфинал в Ийстбърн Гришо ще се изправи срещу победителя от мача Янко Типсаревич (Сърбия) – Михаил Кукушкин (Казахстан).




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини