Федерер ще реши в последния момент дали ще участва на Лейвър къп



19-09-2022 13:21 | Tennis24.bg

Роджър Федерер ще решава в последния момент дали ще има сили да вземе участие в предстоящия турнир Лейвър къп, съобщи неговият кондиционен треньор Пиер Паганини. Отборната надпревара ще се проведе от петък до неделя в лондонската зала „О2“. 

20-кратният шампион от турнири за Големия шлем, който не е играл от Уимбълдън миналата година, обяви в четвъртък, че ще сложи край на кариерата си след турнира в Лондон. Паганини се съмнява дали той изобщо ще може да излезе на корта в прощалната си надпревара.

„Това, най-вероятно, ще бъде решение в последния момент. Сега той опитва да тренира на високо ниво, за да разбере дали е добра идея да играе или не“, каза Паганини.

Друг треньор - Северин Люти, обаче е на мнение, че легендарният швейцарец ще бъде достатъчно добре подготвен, за да вземе участие в Лейвър къп.

„Неговата цел е да играе малко, но не знаем още дали това ще се случи на единично, или на двойки. Определено има желание да го направи. Тренираме по три часа всяка сутрин и по два следобедите. Направихме това миналата седмица и ще го направим отново през тази“, каза Люти. По предварителна програма, Федерер трябва да играе на двойки в тандем с дългогодишния си опонент на корта Рафаел Надал. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини