Доминик Тийм с първа победа в АТП Тура от повече от година



Доминик Тийм с първа победа в АТП Тура от повече от година
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
12-07-2022 17:36 | Станко Димов

Измина дълго време, но Доминик Тийм отново се поздрави с победа на ниво АТП световен тур. Бившият №3 в ранглистата се наложи с 3:6, 6:1, 7:6 (5) над Емил Руусувуори в среща от АТП 250 турнира на червени кортове Nordea Open в шведския град Бостад. За Тийм това беше първи успех в Тура от 14 месеца насам, в 9 от които шампионът от US Open 2020 се възстановява от операция на китката. 

„Мина много време“, сподели Тийм в интервюто на корта. „Последната ми победа в АТП тура беше в Рим миналата година. Имам усещането, че сега живеем в различен свят. Толкова много неща се случиха. Преминах през трудни моменти, но в същото време натрупах и много опит. Изключително щастлив съм, че успях да запиша победа днес“, коментира Тийм. 

„Беше много труден двубой. Не започнах по най-добрия начин, но след това успях да отговоря подобаващо. Беше ми трудно да затворя двубоя, защото в последните месеци регистрирах доста поражения и ми липсваше увереност. Макар да се представих добре във втория и третия сет, трябва да сдържам повече емоциите си“, добави австриецът. 

В следващия кръг той ще срещне №4 в схемата Роберто Баутиста Агут. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини