Надал и неудобните теми, по които рядко говори



08-06-2011 22:25 | Николай Драгиев

Рафаел Надал даде повече от нестандартно интервю за британския "Таймс". Той бе принуден да коментира теми, които далеч не са му особено приятни - разказва за неговата приятелка, за критиките към Андре Агаси и неговата книга, а дори и за неприятния тик да си придърпва долното бельо преди сервис.

Журналистката Лин Барбър дори споделя, че Надал е обсъждал всеки един въпрос, който не му харесва с неговия PR Бенито Перес-Барбадийо, което не й е направило добро впечатление. Тя отчита, че Надал е много дисциплиниран, но това е важно условие да си успешен спортист.

Барбър коментира, че е изумена как голяма компания, произвеждаща бельо (Armani) може да стане спонсор на Надал, при положение че на всеки пет минути той прави своя тик, придърпвайки своето долно бельо на корта. Затова не пропуска да засегне темата.

"Това е нещо, което съм правил през цялата си кариера и не мога да контролирам," обяснява Рафа, който иначе определя продуктите на Armani като "фантастични".

Попитан дали е пробвал да спре да прави това на корта, той отговаря: "Много е трудно, тъй като това е нещо, което ме притеснява по време на игра. Опитвал съм да играя с различен тип бельо - по-дълго, по-късо, но е невъзможно да спра."

Относно Андре Агаси, който е един от малкото хора, които Надал е критикувал, Рафа отново обобщава че смята тениса за чист спорт и написаното в книгата на американеца, не е особено морално. В откровенията си Агаси твърди, че е употребявал наркотици през период от кариерата си.

"Бях шокиран, когато научих това. Агаси е направил много хубави неща за играта, но тази книга не е едно от тях. Сега подобно нещо е невъзможно. Ние преминаваме по 25 пъти на година тестове," коментира Надал.

Рафа обаче защитава Тайгър Уудс, който определя за свой идол. Според испанеца Уудс е изключителен спортист, а това какво прави в личния си живот не е толкова важно.

Известната журналистка не пропуска да разпита подробно Надал за неговата приятелка Мария Франсиска Перейо, за която се знае наистина малко.

"Тя е перфектна за мен, защото е много добра и спокойна, а и я познавам от толкова много време. Нашите семейства са близки приятели от години," споделя Рафа.

Дали обаче смята да се ожени за нея скоро? "Не, нямам такива планове за момента."

Надал разказва още, че тя не може да го следва по всички турнири, тъй като работи за голяма застрахователна компания и има свой живот.

Журналистката обаче е настоятелна като пита Рафа дали смята, че тя ще го чака да приключи състезателната си кариера.

"Разбирам какво ме питате, но аз никога не обсъждам моята приятелка. Имаме фантастични отношения и се разбираме добре. За нея не е проблем, ако аз пътувам всяка седмица за турнир, а за мен не е проблем, когато съм в Майорка, тя да бъде по цял ден на работа," отчита Рафа.

Според Лин Барбър Надал е говорил пред нея с много по-голям ентусиазъм за своето семейство, отколкото за приятелката си. Тя намира това за странно и прогнозира, че той няма намерение да се жени за Франсиска. Тя се позовава и на източници от Испания, според които Надал и приятелката му са се разделили за период от миналата година. Тъкмо в момента, когато той засне горещите кадри с Шакира за нейния клип Gypsy.

Последният въпрос е не по-малко труден. Какво би значело за него да се откаже на 26 години по примера на неговия идол Бьорн Борг. "Ако имам травма е възможно. Наистина не знам. Никой не може да прогнозира бъдещето. Това е нещо, което вярвам, че няма да се случи," пожелава си Рафа.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини